5 Ağustos 2013 Pazartesi

Migren hastalığı nedir ve tedavileri nelerdir?

Günümüzün en çok konuşulan hastalıklarından birisi olan migren, önemsiz görünse de dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır. İnsanların günlük hayatta çektiği baş ağrılarının bazıları migren ile oluşmakta ve günlük yaşamını olumsuz etkilemektedir. Peki, bu migren nedir? Migren; kafatası içerisinde bulunan damarların genişlemesi ile oluşan bir hastalık türüdür. Migren ağrıları genellikle bir bölgede gerçekleşmekte ve bir anda görülmektedir. Bu ağrılar insanın o anki fonksiyonları etkilemekte ve zor anlar geçirmesine sebebiyet vermektedir. Migren belirtileri arasında en çok görülen etkenlerden birisi ise baş ağrısı sırasında midenin de bulanmasıdır. Bunun yanında gözde kararma ve vücudun uyuşuk hale geçmesi, migren belirtilerinden bazılarıdır.

Peki migrenle nasıl başa çıkacağız?

Migren hastalığının kesin bir çözüm yolu yoktur. Ancak bu hastalıkla yaşamayı öğrenmek ve bununla birlikte bu hastalığı zayıflatmak mümkündür. Migren hastalığı için iki farklı yol ile bunu başarabiliriz. Öncelikle aldığımız besinlere dikkat etmeli ve vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Bu aşama ilk başlarda uyum sorunu getirebilir ancak rahatlıkla ayak uydurabilirsiniz. Ardından ruhsal olarak sakinleşmeyi ve sizi sinirlenmenizi sebebiyet verecek ortamlardan uzaklaşmayı öğrenmelisiniz. Yüksek seste müzikler dinlememeli ve gürültü kirliliği olarak adlandırılan ortamlardan uzaklaşmalısınız.



Yukarıda bahsettiğimiz birkaç cümlede migren ile karşılaşmamayı amaçlamaktayız. Ancak migren ağrısı çeken birisi için ise saç diplerine masaj yapmayı ve ağrıyan bölgeye hafif dokunuşlar ile rahatlatmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde orda genişleyen damar baş ağrısı etkisini azaltmaya yardımcı olacak ve rahatlamanızı sağlayacaktır. Bunun yanında sessiz ortamda dinlenmeli ve o anki işlerden uzak durarak kendinize vakit ayırmalısınız. Bu basit birkaç yöntem ile migren ile baş edebilir ve migren sancılarını azaltabilirsiniz. Ancak yine de bu durumlarda doktora danışmayı da unutmamalısınız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder